Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, ο Βουλευτής Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης θέτει το θέμα της άνευ προηγουμένου καθυστέρησης στην καταβολή των επιδοτήσεων για τις βιοκαλλιέργειες στους Λέσβιους παραγωγούς. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής :

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
κ. Σ. Χατζηγάκη

Οι αγρότες της Λέσβου, όπως και στην υπόλοιπη χώρα αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα από τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους, παράλληλα με τα αυξημένα κόστη παραγωγής, από τις τιμές των λιπασμάτων, των καυσίμων κ.α.
Τη ζοφερή αυτή κατάσταση επιδεινώνει και η ολιγωρία της πολιτείας στις υποχρεώσεις τις απέναντι στους αγρότες, μεταξύ άλλων και στο θέμα των βιοκαλλιεργητών.
Βρισκόμαστε στις αρχές του 2009 και στους βιοκαλλιεργητές της Λέσβου (περίπου 600) δεν έχει καταβληθεί η επιδότηση του 2006. Οι διαδικασίες έχουν καθυστερήσει και για τους 2100 βιοκαλλιεργητές που έχουν υποβάλλει αιτήσεις για την επιδότηση του 2007, ήδη από την άνοιξη του περασμένου έτους.
Την ίδια ώρα σε άλλους νομούς της χώρας οι πληρωμές γίνονται με ταχύτερους ρυθμούς.   
Κατόπιν των παραπάνω:
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

• Αν και πότε πρόκειται το Υπουργείο να ενδιαφερθεί για το πρόβλημα της μη καταβολής των επιδοτήσεων του 2006 στους βιοκαλλιεργητές της Λέσβου;
• Πότε θα ανακοινωθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πληρωμής της επιδότησης του 2006 και του 2007;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ